Wonen in Dubai

Veel expats wonen in Dubai

Wonen in Dubai is, net zoals werken in Dubai, bijzonder aangenaam. Het overgrote deel (85%!) van de inwoners van Dubai zijn expats: immigranten vanuit de hele wereld die er wonen en werken. Er leven heel wat Europeanen, maar ook Amerikanen, Aziaten,… De Emirati’s zelf zijn moslims. Er wordt absoluut niet van je verwacht dat je ook moslim wordt. Wel dat je hun geloof en gebruiken respecteert. Zo loop je als vrouw bijvoorbeeld beter niet met blote schouders of blote knieën over straat. Toch voelt Dubai aan als een heel fijne en vrije plek om te leven en te werken. Want op de privéstranden kan je dan bijvoorbeeld wel rondlopen in je bikini.

Je werkgever betaalt je woonkosten

De huurkosten in Dubai zijn niet min. In veel gevallen zal je werkgever instaan voor je huurkosten. Expats wonen veelal in appartementencomplexen of ‘compounds’: wijken waar alleen immigranten wonen. Je krijgt er dan een heel aangenaam appartement of een vrijstaande woning tot je beschikking. In die compounds gelden vooral de westerse normen en waarden.

Een heel leuk leven naast het werk

Er is natuurlijk ook een leven naast het werk. En in Dubai is dat leven bijzonder goed en aangenaam. Je kan er alles doen wat je wilt! Lekker uitwaaien aan het strand of skiën op de langste indoorpiste ter wereld. Er zijn tal van restaurants en clubs. Je kan er naar hartenlust sporten en bewegen in de vele sportclubs en topfaciliteiten. En de prachtige bezienswaardigheden van Dubai en omgeving bezoeken.

Ook je kinderen voelen zich thuis in Dubai

Kinderen voelen zich snel thuis in Dubai. Ze kunnen er school lopen in een privéschool. De voertaal is Engels. En ook buiten school wordt er veel Engels gesproken omdat de expats uit alle uithoeken komen en Engels dan makkelijk de voertaal is.  Veel expats kiezen voor een zogenaamde ‘IB school’ waar het niveau hoog ligt en het systeem aanleunt bij het Europese onderwijs.

Lage levenskost

Doordat je werkgever al jouw grote kosten op zich neemt (huur, verzekeringen, privéonderwijs voor je kinderen) hoef je weinig zelf uit te geven. In de supermarkt vind je zo goed als alles wat je hier in België ook vindt. De prijzen zijn vergelijkbaar. Op restaurant gaan is dan wel een stuk prijziger dan hier. Vooral alcohol is duur omdat alles ingevoerd wordt.

Alle vrijheid en respect voor vrouwen

En ook als vrouw kan je naar westerse normen vrij bewegen en doen waar je zin in hebt. Op de werkvloer worden vrouwen evenzeer gerespecteerd als mannen. Er zijn dan ook tal van vrouwen die topfuncties in Dubai bekleden. Je hoeft ook zeker niet gesluierd te gaan. Alleen wordt je gevraagd om op straat je schouders en bovenbenen (tot en met de knie) te bedekken.

Je thuis voelen in Dubai

In Dubai voel je je ook thuis… want je vindt er metgezellen en vrienden die net zoals jij ervoor gekozen hebben om in Dubai te komen wonen. Vlamingen zoeken er elkaar op in de vele clubs.

Word Chelonees!

En je krijgt ook de kans om een echte ‘Chelonees’ te worden. Heel wat mensen die door Chelona in Dubai een job gevonden hebben komen maandelijks samen om ervaringen uit te wisselen en gezellig bij te praten. Je hoort er direct bij!

Zin om te werken én te wonen in een van
de boeiendste plekken ter wereld?
Bel 0472 73 65 99 of contacteer ons vandaag nog!

Menu